Scroll to top
Allergia? Allergodil!
Allergia? Allergodil!

Allergodil®

Az Allergodil® orrspray és szemcsepp bizonyítottan hatékony az allergiás nátha kezelésében - gyorsan és tartósan csökkenti az allergia kellemetlen orrtüneteit (orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés, orrviszketés) és szemtüneteit (szemviszketés, könnyezés, szemvörösség).*

Az Allergodil® hatóanyaga a korszerű, ún. „újabb, II. generációs" antihisztaminok közé tartozik, így számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a régebbi szerekhez képest, például nincs álmosító hatása.

Az Allergodil® a MEDA Pharma gyógyszercég által kifejlesztett gyógyszer.

Az Allergodil® orrspray hatékonyan csillapítja az összes allergiás orrtünetet (orrdugulás, viszketés, orrfolyás, tüsszögés), ráadásul gyorsabban és hatékonyabban csökkenti az orrdugulást, mint az antihisztamin tabletták.* Az Allergodil® szemcsepp hatékonyan szünteti meg szemkönnyezést, a szem vörösségét és viszketését.

Elsőként választható kezelés az allergiás nátha és a kísérő kötőhártya-gyulladás kezelésére

Az antihisztaminok az allergia kezelésének alapgyógyszerei – az allergiás nátha minden súlyossági fokában alkalmazhatók. Az Allergodil® hatóanyaga egy olyan korszerű antihisztamin, amely több támadásponton akadályozza meg az allergiás tünetek kialakulását.

Gyorsabban hat, mint az antihisztamin tabletták*

Az Allergodil® hatása gyorsabban alakul ki, mint más allergia elleni készítményeké: az Allergodil® orrspray 15 perc múlva, az Allergodil® szemcsepp 3 perc múlva már érezhetően csökkenti a tüneteket (a szteroid tartalmú orrsprayk hatása 2 óra múlva kezdődik, a maximális szintet általában 2 hét múlva érik el, az antihisztamin tabletták hatása 1-3 óra múlva jelentkezik).*

Mivel a hatóanyag nagy mennyiségben közvetlenül jut az orrnyálkahártyára, így gyorsabban hat, mint a tablettás antihisztaminok vagy a szteroidos orrsprayk.*

Hatékony lehet akkor is, ha az antihisztamin tabletta nem elég*

Az Allergodil® orrspray még azoknál a betegeknél is hatékony lehet, akiknél a szájon át szedhető antihisztamin kezelés sikertelen volt.* Ez azzal magyarázható, hogy a hatóanyag nagy mennyiségben közvetlenül jut az orrnyálkahártyára, így gyorsabban és erősebben képes csökkenteni az allergiás tüneteket, beleértve az orrdugulást is. Az Allergodil® orrspray ezért lehet hatékony alternatíva, amikor az antihisztamin tabletta nem elég.

3-as támadáspont, komplex hatás

Az allergiás nátha egy komplex rendellenesség, amelyben az emberi immunrendszer számos különböző sejtje és bizonyos közvetítő anyagok vesznek részt. Az Allergodil® hatóanyaga egy korszerű antihisztamin, amely 3-as hatásának köszönhetően több támadásponton akadályozza meg az allergiás tünetek kialakulását: antiallergiás, gyulladáscsökkentő és hízósejt-stabilizáló hatással is rendelkezik.* Az Allergodil® egyaránt csökkenti az allergiás, a nem-allergiás és a vazomotoros rinitisz (nátha) tüneteit is.

Elég akkor használni, amikor a tünetek jelentkeznek

Más allergia elleni készítményekkel szemben, melyeket folyamatosan, sőt a pollenek várható megjelenése előtt már el kell kezdeni használni a maximális hatékonyság elérése érdekében, az Allergodil® rugalmasan, az Ön tüneteihez igazodva alkalmazható. Mivel hatása nagyon gyorsan kialakul, elég akkor alkalmazni, amikor Önnek szüksége van rá. Az antihisztamin tartalmú tabletták szedését nem szabad abbahagyni, amikor például 1-2 napig esik az eső vagy más okból lecsökken a pollenkoncentráció, de az Allergodil® kezelés nyugodtan felfüggeszthető, majd újra kezdhető, amikor a tünetek jelentkeznek.

Minden szezonban alkalmazható

Az Allergodil® bizonyítottan gyorsan csökkenti az allergiás tüneteket bármely évszakban. Igen hatékony a kültéri pollenek által kiváltott (szezonális allergiás rinitisz), a beltéri házipor és az állati szőrök által kiváltott (egész éven át tartó allergiás rinitisz) tünetek enyhítésében. Ezen kívül hatékony a vazomotoros rinitisz (az orrnyálkahártya olyan gyulladása, amely nem vírusos, nem bakteriális és nem allergiás eredetű) kezelésében is (Magyarországon ebben az indikációban nincs törzskönyvezve).

Hatékony és biztonságos gyermekek kezelésére is

Az Allergodil® gyermekek kezelésére is alkalmazható (az orrspray 6 éves kortól, a szemcsepp 4 éves kortól).

Egyszerűen alkalmazható

Naponta 2x1 adag az Allergodil® orrspray-ből orrnyílásonként, vagy 2x1 cseppentés mindkét szembe elegendő az allergiás nátha illetve kötőhártya-gyulladás tüneteinek hatékony enyhítéséhez. Az Allergodil® hatása nagyon gyorsan kialakul és tartósan fennmarad.* Amennyiben az orvos másként nem rendeli, az Allergodil® orrspray ajánlott adagja naponta 2x1 befújás mindkét orrnyílásba (reggel és este). Az Allergodil® orrspray tartósan, akár az egész allergia szezonban folyamatosan alkalmazható az orrnyálkahártya károsodásának veszélye nélkül.

Az Allergodil® szemcsepp ajánlott adagja: naponta 2x1-1 csepp mindkét szembe (reggel és este). Súlyos tünetek esetén a szemcsepp adagja naponta 4x1-1 cseppre emelhető. A kezelést a tünetek megszűnéséig kell folytatni.

Jól tolerálható, nem károsítja az orrnyálkahártyát

Az Allergodil® orrspray és szemcsepp hatóanyaga alig szívódik fel az véráramba, így csak ritkán okoz mellékhatást, különösen a szájon át szedhető antihisztamin tablettákhoz vagy a szteroid tartalmú orrspraykhez viszonyítva. Az Allergodil® orrspray tartósan, akár az egész allergia szezonban folyamatosan alkalmazható az orrnyálkahártya károsodásának veszélye nélkül (szteroid- és tartósítószer- mentes).

Javítja az allergiás betegek életminőségét

Tüsszögés, viszketés, orrfolyás vagy orrdugulás – az allergiás rinitisz kellemetlen tünetei. Sok beteg nem csak néhány napig, hanem egész évben szenved ezektől a tünetektől és a kísérő kötőhártya-gyulladástól. A szabadidős tevékenységek korlátozottsága és az iskolai avagy munkahelyi teljesítmény romlása sokak számára komoly gondot jelent.

További vény nélkül vásárolható MEDA termékek:

Porcvédelem
Dona
Térdízületi porckopás kezelésére
Fájdalomcsillapítás
Rheumon
Rheumás fájdalmakra
Activon
Sportsérülésekre
Rheumon
Rheumás fájdalmakra
Bőrgyógyászat
Dermatix
Hegek kezelésére
Dermatix
Hegek kezelésére
Naloc oldat
Az egészséges körmökért
Belgyógyászat
Moxalole
Székrekedés enyhítésére
Armolipid
Étrend-kiegészítő
Magnéziumpótlás
Magnosolv
Magnéziumhiány kezelésére
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!